Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy

Pyszności na Twoją kanapkę

Jeżeli chodzi o nasze wędliny, proponujemy Ci świeżość, różnorodność oraz najlepszą jakość. Mamy nadzieję, że oferowane na stoisku z obsługą artykuły wędliniarskie smakują naszym Klientom. Każdego dnia staramy się, by tak było.

Stoisko w wędlinami

Czy można chcieć więcej?

 Stoisko z obsługą  (lada) ze świeżymi wędlinami w sklepach Kaufland

Regionalne produkty lub specjały od wybranych dostawców z całego świata - w naszych marketach na stoisku z wędlinami oferujemy ponad 80 różnych rodzajów wędlin i szynek - od tradycyjnych polskich po hiszpańską szynkę Serrano. Nasi pracownicy zawsze służą Ci dobrymi radami i wskazówkami, by przy tak wielkim wyborze produktów zawsze móc trafić na swój smak. Jeśli nie znasz jakiegoś produktu – możesz spróbować - tak jak w tradycyjnym sklepie mięsnym.

 

Oferujemy:

  • szeroki wybór wyśmienitych wędlin
  • świeżość gwarantowana dzięki codziennym kontrolom jakości
  • jeśli nie znasz jakiegoś gatunku - po prostu spróbuj!
Chętnie Ci doradzimy



Sprytne pomysły kuchenne

Dobrze wiedzieć

Zostało Ci sporo wędlin i nie wiesz, jak je wykorzystać, zanim się zepsują? Chcesz szybko i łatwo rozłożyć salami na pizzy? Poznaj nasze pomysły kulinarne.

Jak mrozić wędliny

Mrożenie wędlin

Zostało Ci za dużo kiełbasek i wędlin w plasterkach? Nie ma problemu, możesz je po prostu zamrozić. Najlepiej w porcjach w pojemniku, natomiast wędliny w plasterkach należy oddzielić od siebie folią spożywczą. Aby rozmrozić, należy je przełożyć do lodówki.

Jak przechowywać talerze z wędliną w plasterkach?

Czym przykryć?

Talerzy z wędlinami nie powinno się przykrywać folią aluminiową, bo większość wędlin zawiera sporo soli. Sól może uwolnić jony aluminium z folii aluminiowej, co spowoduje ich przejście na wędlinę. Lepiej użyć folii spożywczej.

Jak porcjować salami?

Ścieranie salami na pizzę

Jeżeli chcesz rozłożyć salami na całej pizzy, możesz je zetrzeć na tarce zamiast kroić w plastry. Przed starciem salami dobrze jest włożyć na krótko do zamrażalnika.