Grillowanie przy każdej pogodzie
Grillować można zawsze i przy każdej pogodzie – niezależnie od tego, czy przyjemnie świeci słońce, pada deszcz, czy nawet sypie śnieg. Dzięki naszej bogatej ofercie możesz zaopatrzyć się w świeże produkty o każdej porze roku. Od mięs i wędlin przez ryby, aż po warzywa i owoce. Ale to nie wszystko! Dzięki naszej prognozie pogody na grilla masz gwarancję, że aura Cię nie zaskoczy. Udanego grillowania!
Oto, jak zostać mistrzem grillowania
Wysuszony stek, palce klejące się od tłuszczu, a kiełbasa... czy naprawdę musi być nacinana? Podczas grillowania wiele rzeczy może pójść nie po naszej myśli. Ale wcale nie musi. Dzięki naszym prostym wskazówkom, pysznym przepisom i praktycznym poradom, Twoje następne spotkanie przy grillu będzie pełnym sukcesem.
Łatwy sposób na grillowanie ryb
Wiele osób nie ma odwagi, by grillować ryby w całości. A przecież nie ma nic prostszego! U nas dowiesz się, jaka ryba najlepiej nadaje się na grilla i co zrobić, by na pewno nie przywarła do rusztu. Wypróbuj teraz!
Grillowanie całej ryby
- Na grillu najlepiej sprawdzają się takie ryby jak pstrąg, dorada czy okoń morski. Dzięki tym trzem trikom ryba, która pojawi się na Twoim talerzu, będzie estetyczna i soczysta.
- Plastry owoców cytrusowych przymocuj sznurkiem kuchennym do zewnętrznej części ryby. Dzięki temu możesz umieścić ją bezpośrednio na ruszcie, a skóra nie będzie się do niego kleić.
- Grilluj rybę na ogniu pośrednim oraz pod zamknięciem, a potem po prostu ciesz się jej smakiem.
Smacznego!
Kompletne menu na bazie warzyw i owoców
Współczesne grillowanie to feeria barw: mięso, kiełbaski i ryby, a także wegetariańskie alternatywy dumnie prezentują się ruszcie. Warzywa stały się czymś więcej niż tylko dodatkiem do potraw, a owoce idealnie sprawdzają się na deser. Grillowanie oznacza teraz jeszcze większą różnorodność – zwłaszcza w Kauflandzie. Dzięki naszym prostym wskazówkom, pysznym przepisom i praktycznym poradom również wegetariańskie potrawy z grilla będą przepyszne.
Doskonali towarzysze
Trudno wyobrazić sobie grillowanie bez dipów, masła i serów. Poznaj nasz przepis na dip jogurtowy na trzy sposoby oraz wegańskie trio majonezowe. Przekonaj się , dlaczego awokado w maśle nie tylko świetnie smakuje, ale również ma sporo zalet, oraz dowiedz się, jak przygotować grillowany ser.
Masło z awokado
Aby masło nie spływało zbyt szybko – na przykład z Twojego steku – wymieszaj je z awokado (w tym celu możesz ewentualnie użyć również bananów). Dzięki awokado masło uzyska nie tylko wyjątkowy smak, ale również zyska walory zdrowotne.
Ser z grilla
Zamiast zeskrobywać przypalony ser z grilla, ciesz się idealnie upieczonym przysmakiem do samego końca wieczoru – z pomocą przyjdzie Ci folia aluminiowa. Jeśli jednak nie chcesz rezygnować z dymnego aromatu, to po prostu zawiń ser w jadalną osłonkę: idealnie nadają się do tego plastry cukinii, liście czerwonej kapusty lub tortille.
Po prostu dobre grillowanie
Let's BBQ, czyli wszystko za jednym razem. Pełny program do grillowania. Nasz bogaty i zróżnicowany asortyment zaskakuje mnogością artykułów przeznaczonych na i do grilla. Oprócz licznych produktów oferowanych pod naszymi markami własnymi takimi jak K-Classic czy K-Stoisko Mięsne oraz wielu świeżych owoców i warzyw, w asortymencie marki własnej Let's BBQ znajdziesz również specjalne artykuły z segmentu Non Food. Wysokiej jakości sprzęt przeniesie Twój kunszt grillowania na zupełnie nowy poziom