Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy

Rozkosz dla podniebienia - w plasterkach lub w kawałku

Na całym świecie jest kilka tysięcy gatunków serów. Mamy dla Ciebie najlepsze z nich. Świeżość i jakość są dla nas szczególnie ważne. Regularnie to sprawdzamy podczas kwalifikowanych degustacji.

Stoisko z serami

Sery jak okiem sięgnąć...

Wyprodukowanie naprawdę dobrego sera to sprawa najwyższych umiejętności, popartych długą tradycją. Na stoiskach z serami w naszych marketach stawiamy na najlepsze gatunki. Można  je rozpoznać po symbolu AOP - appellation d'origine protégée (chroniona nazwa pochodzenia - ChNP). Jest to symbol jakości, który informuje i gwarantuje, że dany gatunek sera został wyprodukowany, przetworzony i uszlachetniony w kraju jego pochodzenia.

Na naszym stoisku z pewnością znajdziesz ser, który zadowoli Twoje podniebienie - słono-gorzki Roquefort czy kremowy Rambol orzechowy o śmietankowym smaku. Poza tym chętnie Ci doradzimy!

 

Oferujemy:

  • szeroki wybór serów z całego świata
  • w plastrach lub w kawałku
  • jeśli nie znasz jakiegoś gatunku - po prostu spróbuj!
Chętnie Ci doradzimy

Z asortymentu



Sprytne pomysły kulinarne

Szybko i łatwo

Kupiłeś swój ulubiony ser w plasterkach, nie zdążyłeś go zjeść i zaczął obsychać? Nie ma problemu! Poniżej znajdziesz porady, co zrobić, aby znów zaczął smakować. Poza tym dowiesz się, jak zagospodarować resztki sera w kawałku.

Dłużej przydatny do spożycia

Większości gatunków serów nie można mrozić, gdyż po rozmrożeniu zaczynają się kruszyć i wyglądają nieapetycznie. W szczególności nie należy mrozić serów twardych, bo te mają niewielką zawartość wody. Ale właśnie te gatunki serów można przechowywać w zwykłej lodówce tygodniami, a nawet miesiącami.

Szybka przekąska

Szybko przygotowana i bardzo chrupiąca przekąska: plaster pikantnego sera, na przykład Goudy lub Edamskiego, położyć na kromce chrupkiego chleba i przez ok. 15 sekund podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Doskonałe!

Od łagodnych do pikantnych

Nadal modne są deski serów. Ważne, by zachować kolejność jedzenia - w pierwszej kolejności podajemy łagodne gatunki serów, następnie coraz bardziej pikantne. Dlaczego? Bo ten, kto najpierw zje pikantne gatunki sera, ten nie będzie mógł już posmakować łagodnych.