Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Zupa z czerwonej kapusty z mango, kokosem i chorizo

Zupa z czerwonej kapusty z mango, kokosem i chorizo

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 18 g
    węglo- wodanów
  • 7 g
    białka
  • 11 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    18 g węglo- wodanów, 7 g białka, 11 g tłuszczu

Składniki (4 porcje)

1 cebula
1 ząbek czosnku
40 g imbiru
400 g czerwonej kapusty
1 mały, mączysty ziemniak
60 g korzenia selera
30 g pora
2 łyżki curry w proszku
2 łyżki oleju sezamowego
1 limonka
400 ml bulionu warzywnego
50 g kiełbasy chorizo K-Favourites
30 g mieszanki płatków kokosowych i mango
100 ml nektaru z mango
100 ml mleczka kokosowego K-Bio
sól
pieprz cayenne

Cenna rada

  • Zupę można doprawić kilkoma listkami świeżej kolendry.


Przygotowanie:

    1

Cebulę, czosnek i imbir obrać i pokroić w drobną kostkę. Czerwoną kapustę umyć, oczyścić i wyciąć głąb. Ziemniak i korzeń selera obrać i razem z czerwoną kapustą pokroić w kostkę. Por oczyścić, przepołowić, umyć i pokroić w krążki.

    2

Wszystkie warzywa włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać curry i smażyć 3-5 minut.

    3

Limonkę opłukać pod gorącą wodą, osuszyć, zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach i wycisnąć sok.

    4

Podsmażone warzywa posolić, dodać połowę soku z limonki, następnie zalać wywarem warzywnym, przykryć i gotować na średnim ogniu ok. 20 minut.

    5

Chorizo pokroić na cienkie plasterki, podsmażyć na teflonowej patelni, aby były chrupiące. Dodać płatki kokosu i mango, wymieszać i odstawić na bok.

    6

Zupę zmiksuj na drobno blenderem ręcznym, dodaj nektar z mango i mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia i dopraw sokiem z limonki, skórką z limonki, solą i pieprzem cayenne. Podawaj z usmażonymi plastrami chorizo.