Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Zupa cebulowa z boczkiem

Zupa cebulowa z boczkiem

szybko (do 30 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 258/​1076
    kcal / kJ
  • 29.4 g
    węglo- wodanów
  • 11 g
    białka
  • 8 g
    tłuszczu
  • 2.5
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    258/1076 kcal/kJ, 29.4 g węglo- wodanów, 11 g białka, 8 g tłuszczu, 2.5 WW

Składniki (4 porcje)

50 g boczku pokrojonego w kostkę
1 łyżka oleju słonecznikowego K-Classic
2 cebule ze szczypiorem
kilka listków tymianku
1 l bulionu wołowego z kostki Mammita
2 wody
1 łyżka octu winnego białego K-Classic
8 kromek bagietki
40 g startego sera Emmentaler K-Classic
0.5 łyżeczki mielonego kminku
sól
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

    1

Pokrojony boczek podsmażyć na rozgrzanym oleju. Obrać cebulę, przekroić na pół, pokroić w cienkie krążki, dodać do boczku i poddusić.

    2

Do boczku i cebuli dodać tymianek, kminek, zalać bulionem i wodą wymieszaną z białym octem winnym, zagotować i gotować pod przykryciem przez ok. 15 do 20 min.

    3

Kromki bagietki umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać serem i zapiekać w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C (piekarnik gazowy: stopień 4, termoobieg 180°C) przez 5-8 min, aż ser lekko się roztopi.

    4

Zupę doprawić solą i pieprzem, wlać do bulionówek lub talerzy, na wierzchu położyć kromki bagietki. Przed podaniem zupę można przybrać ziołami.



Ankieta

Szanowni Państwo,

mając na uwadze zadowolenie naszych Klientów, chcielibyśmy się dowiedzieć, czy podczas zakupów w naszych sklepach byliby Państwo zainteresowani aplikacją, która pokieruje Państwa do konkretnej kategorii produktów?