Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Wiosenny bowl z łososiem i korniszonami

Wiosenny bowl z łososiem i korniszonami

szybko (do 30 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 528/​2205
    kcal / kJ
  • 31 g
    węglo- wodanów
  • 26 g
    białka
  • 32 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    528/2205 kcal/kJ, 31 g węglo- wodanów, 26 g białka, 32 g tłuszczu

Składniki (4 porcje)

400 g młodych ziemniaków
400 g sól
zielonych szparagów
2 marchewki
0.5 pęczka rzodkiewek
1 awokado
100 g młodego szpinaku
1 łyżeczka soku z cytryny
4 jajka ugotowane na twardo
0.5 słoika korniszonów z miodem K-Favourites
1 łyżeczka musztardy dijon K-Favourites
3 łyżki octu balsamicznego K-Favourites
3 łyżki oleju z awokado K-Favourites
świeżo mielony pieprz
1 czerwona cebula
200 g pieczarek
2 łyżki oleju
200 g wędzonego łososia

Cenna rada

  • Bowl można przygotować również z filetami śledziowymi K-Favourites z ziarnistym kremem musztardowym.


Przygotowanie:

    1

Ziemniaki umyć, ugotować we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20 minut, lekko ostudzić, obrać i pokroić w plastry.

    2

Warzywa umyć i osuszyć. Dolną 1/3 część szparagów obrać, a końcówki odkroić. Szparagi gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3 minuty, odcedzić i przelać zimną wodą.

    3

Marchewki obrać, pokroić obieraczką do warzyw na cienkie paski i posolić. Rzodkiewki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Awokado przepołowić, usunąć pestkę, miąższ wybrać łyżką, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.

    4

Jajka obrać i pokroić na plasterki. Korniszony osączyć, zachować 2 łyżki zalewy, ogórki przepołowić. Zalewę z korniszonów wymieszać z musztardą, octem balsamicznym i olejem z awokado, doprawić solą i pieprzem.

    5

Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki oczyść i pokroić na ćwiartki lub ósemki. Cebulę, pieczarki, ziemniaki i szparagi kolejno podsmażać na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty, doprawić solą i pieprzem, trzymać w cieple.

    6

Warzywa rozdzielić do 4 miseczek, skropić sosem winegret i podawać z łososiem i jajkami. Bowl można posypać wiosennymi ziołami.