Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Warzywa w cieście francuskim z dipem

Warzywa w cieście francuskim z dipem

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 783/​3272
    kcal / kJ
  • 52 g
    węglo- wodanów
  • 24 g
    białka
  • 52 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    783/3272 kcal/kJ, 52 g węglo- wodanów, 24 g białka, 52 g tłuszczu

Składniki (4 porcje)

200 g kapusty włoskiej
1 gruba marchewka
1 por
200 g tofu wędzonego K-take it veggie
450 g ciasta francuskiego K-Classic
2 łyżki masła lub margaryny
100 g serka z dodatkiem chrzanu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
świeżo zmielony pieprz
200 ml śmietany 18% K-Classic
125 g pasty do smarowania z papryką i orzechami K-take it veggie
2 szczypty przyprawy do piernika
1 brokuł
płatki migdałowe

Przygotowanie:

    1

Kapustę włoską oczyścić, umyć i pokroić w paski. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Por umyć, oczyścić i pokroić w cienkie krążki.

    2

Tofu pokroić w małą kostkę. Ciasto francuskie pokroić na prostokąty. Tofu podsmażyć na chrupko na 1 łyżce rozgrzanej margaryny i następnie wyjąć z patelni.

    3

Warzywa dusić w pozostałym na patelni tłuszczu przez ok. 10 min. Dodać serek i pietruszkę, wymieszać wszystkie składniki, przyprawić solą i pieprzem.

    4

Do warzyw dodać tofu i wymieszać. Gotowe nadzienie umieścić na jednej połówce każdego płata ciasta francuskiego. Brzegi posmarować wodą. Przykryć drugą połówką i docisnąć mocno brzegi.

    5

Sakiewki umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C (termoobieg: 180°C) 25-30 min na kolor złotobrązowy.

    6

Dip: śmietanę i pastę do smarowania wymieszać, podgrzać, przyprawić przyprawą piernikową, solą i pieprzem. Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki i gotować przez ok. 4 min we wrzącej wodzie.

    7

Płatki migdałowe przyrumienić na patelni teflonowej i następnie roztopić w nich 1 łyżkę margaryny. Sakiewki z ciasta francuskiego, dip i brokuły umieścić na talerzu. Brokuły polać sosem migdałowym.