Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Tort truskawkowy z serkiem na zimno

Tort truskawkowy z serkiem na zimno

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 214/​840
    kcal / kJ
  • 19 g
    węglo- wodanów
  • 4 g
    białka
  • 14 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    214/840 kcal/kJ, 19 g węglo- wodanów, 4 g białka, 14 g tłuszczu

Składniki (12 kawałków)

500 g biszkoptów
4 łyżki masła
5 łyżek cukru
1 łyżka syropu z agawy
1 opakowanie galaretki cytrynowej
250 g truskawek
3 łyżki konfitury truskawkowej
sok i skórka starta z 1 cytryny
500 g twarożku śmietankowego

Przygotowanie:

    1

Biszkopty włożyć do woreczka na mrożonki, rozgnieść na okruchy wałkiem do ciasta. Następnie dodać masło, 3 łyżki cukru i syrop z agawy, wszystko razem zagnieść.

    2

Masę biszkoptową rozprowadzić równomiernie na dnie natłuszczonej tortownicy.

    3

Galaretkę w proszku wymieszać ze 125 ml wody i resztą cukru, odstawić na 10 minut, następnie podgrzać (nie zagotowując) i odstawić do schłodzenia.

    4

Truskawki umyć, oczyścić i przepołowić. Konfiturę przetrzeć przez sito i wymieszać ze schłodzoną galaretką, sokiem i startą skórką z cytryny oraz serkiem.

    5

Na biszkoptowym spodzie ułożyć truskawki, następnie nałożyć na nie krem z twarożku, wygładzić powierzchnię i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

    6

Można udekorować truskawkami oraz siekanymi pistacjami.