Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Tort smoothie

Tort smoothie

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 255/​1067
    kcal / kJ
  • 31 g
    węglo- wodanów
  • 9 g
    białka
  • 10 g
    tłuszczu
  • 2.5
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    255/1067 kcal/kJ, 31 g węglo- wodanów, 9 g białka, 10 g tłuszczu, 2.5 WW

Składniki (12 kawałków)

200 g herbatników pełnoziarnistych
80 g masła
8 listków białej żelatyny
200 g miąższu z owoców mango
200 g czerwonych owoców jagodowych
500 g twarogu 20% tł.
200 g jogurtu (3,5 % tłuszczu)
100 g cukru
2 butelki smoothie w różnych smakach (po 250 ml)

Przygotowanie:

    1

Ciastka rozgnieść. Masło rozpuścić i wraz z ciastkami włożyć do woreczka na mrożonki. Całość zagnieść i przełożyć na spód wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (o śr. 26 cm), docisnąć i włożyć na moment do lodówki.

    2

Listki żelatyny namoczyć zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Mango pokroić w kostkę. Owoce jagodowe umyć. Twaróg, jogurt i cukier utrzeć na gładką masę. Krem podzielić na dwie części. Każdą z nich wymieszać z jednym rodzajem smoothie i dodać mango. Żelatynę rozpuścić i ostrożnie dodać do kremów.

    3

Oba kremy równocześnie wlać do formy i włożyć na ok. 4 godziny do lodówki.

    4

Tort udekorować świeżymi owocami jagodowymi i miętą.