Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Szaszłyki wieprzowe z sosem barbecue i surówką

Szaszłyki wieprzowe z sosem barbecue i surówką

szybko (do 30 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 427/​1784
    kcal / kJ
  • 25 g
    cukru
  • 19 g
    białka
  • 26 g
    tłuszczu
  • 2.5
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    427/1784 kcal/kJ, 25 g cukru, 19 g białka, 26 g tłuszczu, 2.5 WW

Składniki (6 porcji)

4 łyżki koncentratu pomidorowego K-Classic
1-2 łyżeczki sosu sambal oelek
150 ml ketchupu
2 łyżki sosu worcester Mammita
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka oliwy z oliwek K-Classic lub K-Bio
50 g miodu lipowego
20 ml octu jabłkowego Benita
1 łyżeczka musztardy stołowej K-Classic
1 ząbek ząbek czosnku
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
1 biała kapusta stożkowa
2 marchewki
150 g majonezu K-Classic lub Vita Star
3 łyżki octu ziołowego
1 pęczek pęczka pietruszki
6 szaszłyków z mięsa wieprzowego w marynacie paprykowej

Cenna rada

  • Przed użyciem włóż drewniane patyczki na kilka godzin do wody, dzięki temu grillowane potrawy nie będą suche w środku.


Przygotowanie:

1

Sos barbecue: Wymieszać koncentrat pomidorowy, sos Sambal Oelek, ketchup, sos Worcester, sos sojowy, oliwę, miód, ocet jabłkowy i musztardę. Dodać obrany i zgnieciony czosnek, wymieszać. Sos barbecue doprawić solą.

2

Surówka coleslaw: Kapustę stożkową oczyścić, umyć, przekroić na pół, usunąć głąb i kapustę poszatkować na cienkie paseczki. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę i marchewkę wymieszać z majonezem i octem ziołowym, doprawić solą i pieprzem. Pietruszkę umyć, osuszyć, posiekać i wymieszać z surówką. Szaszłyki grillować z obu stron po ok. 4 min, cały czas smarując za pomocą pędzla sosem barbacue. Szaszłyki można posypać tymiankiem, podawać z surówką coleslaw i pozostałym sosem barbecue.