Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Slush arbuzowo-truskawkowy

Slush arbuzowo-truskawkowy

błyskawicznie (do 15 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 32 g
    węglo- wodanów
  • 1 g
    białka
  • 1 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    32 g węglo- wodanów, 1 g białka, 1 g tłuszczu

Składniki (4 porcje)

Składniki

450 g arbuza
150 g truskawek
1 limonka
70 g brązowego cukru
200 ml toniku

Cenna rada

  • Czas przygotowania: 15 minut (plus 6 godzin chłodzenia)


Przygotowanie:

    1

Arbuz obrać, pokroić w kostkę o boku ok. 3 cm i przełożyć do płytkiej formy, a następnie włożyć do zamrażarki na ok. 6 godzin.

    2

Truskawki umyć, osączyć i oczyścić. Limonkę umyć gorącą wodą, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. 150 ml wody zagotować z brązowym cukrem i sokiem z limonki, następnie dodać truskawki i startą skórkę z limonki, zmiksować i wstawić do lodówki.

    3

Zamrożone kostki arbuza zmiksować z purée truskawkowym i tonikiem, rozlać do 4 szklanek Udekorować np. świeżą miętą, kawałkami arbuza i truskawkami.