Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Sernik marchewkowy

Sernik marchewkowy

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 320/​1338
    kcal / kJ
  • 49 g
    węglo- wodanów
  • 12 g
    białka
  • 7 g
    tłuszczu
  • 4
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    320/1338 kcal/kJ, 49 g węglo- wodanów, 12 g białka, 7 g tłuszczu, 4 WW

Składniki (12 porcji)

500 g marchewki
2 kwaskowate jabłka
1 pomarańcza
225 g miękkiego masła
200 g brązowego cukru
4 jajka (rozmiar M)
350 g mąki pszennej pełnoziarnistej
100 g mielonych migdałów K-Classic
szczypta soli
0.5 łyżeczki cynamonu
15 g proszku do pieczenia K-Classic
250 g chudego twarożku
6 łyżek syropu z agawy
200 g serka topionego o obniżonej zawartości tłuszczu
8 g fix do śmietany

Cenna rada

  • Kilka cieniutkich pasków marchewki upiec na rozgrzanym oleju i udekorować nimi ciasto.


Przygotowanie:

    1

Marchewki i jabłka obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Z pomarańczy zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Tak przygotowane wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać.

    2

Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, dodawać pojedynczo jajka i ubijać przez ok. 3 minuty. Dodać mąkę, migdały, sól, cynamon i proszek do pieczenia, wymieszać na gładką masę.

    3

Ciasto przelać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy na babkę. Piec w temp. 175 stopni z grzaniem z góry/z dołu (z termoobiegiem 155 stopni C), na środkowym poziomie, przez ok. 60 minut.

    4

Połączyć sery i syrop z agawy, dokładnie wymieszać. Dodać fix i ubijać na gładką masę przez ok. 2 minuty. Powstałym kremem równomiernie posmarować babkę. Z wierzchu wedle uznania udekorować mielonymi migdałami.