Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Roladki z ciasta filo nadziewane migdałami i pistacjami

Roladki z ciasta filo nadziewane migdałami i pistacjami

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 188/​785
    kcal / kJ
  • 20 g
    cukru
  • 2 g
    białka
  • 11 g
    tłuszczu
  • 1.5
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    188/785 kcal/kJ, 20 g cukru, 2 g białka, 11 g tłuszczu, 1.5 WW

Składniki (6 kawałków)

20 g masła
20 g oleju słonecznikowego K-Classic
2 płaty ciasta filo
2 łyżki migdałów siekanych K-Classic
2 łyżki posiekanych pistacji prażonych solonych K-Classic
100 g cukru

Przygotowanie:

1

Masło roztopić w garnku i wymieszać z olejem. Piekarnik z termoobiegiem rozgrzać do 180ºC.

2

Jeden płat ciasta filo rozłożyć na stolnicy i za pomocą pędzelka posmarować masłem wymieszanym z olejem. Położyć na nim drugi płat ciasta i również posmarować tłuszczem. Migdały i pistacje poukładać równomiernie w niewielkich odstępach.

3

Ciasto zwinąć od dłuższego boku i umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować resztką masła wymieszanego z olejem i piec w piekarniku 20-25 min na kolor złotobrązowy.

4

W tym czasie zagotować w małym garnku 200 ml wody z cukrem i następnie gotować 8-10 min na małym ogniu.

5

Wyjąć roladki z piekarnika i jeszcze gorące pokroić na 6 kawałków. Skropić syropem i podawać.



Komunikat dotyczący rozsyłania fałszywych wiadomości

Szanowni Państwo,

w związku z bezprawnym rozsyłaniem wiadomości zawierających nieprawdziwe  informacje dotyczące możliwości odebrania darmowej karty podarunkowej z limitem 1000 zł na zakupy w sklepach Kaufland oraz...