Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Nadziewane steki wołowe ze szparagami

Nadziewane steki wołowe ze szparagami

szybko (do 30 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 426/​1776
    kcal / kJ
  • 8 g
    węglo- wodanów
  • 38 g
    białka
  • 26 g
    tłuszczu
  • 1
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    426/1776 kcal/kJ, 8 g węglo- wodanów, 38 g białka, 26 g tłuszczu, 1 WW

Składniki (2 porcje)

500 g zielonych szparagów
40 g masła ziołowego
2 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g)
4 suszone pomidory w zalewie z oleju
50 g sera ricotta
1 łyżeczka małych kaparów
1 łyżeczka świeżych posiekanych ziół (np. pietruszki, szczypiorku, bazylii)
1 łyżka oleju roślinnego
sól
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

    1

Szparagi oczyścić, obrać, odkroić zdrewniałe części. Podzielić na dwie porcje, z których każdą rozłożyć na osobnym kawałku folii aluminiowej. Masło posiekać i ułożyć na szparagach. Złożyć folie i szczelnie zawinąć. Grillować ok. 10–15 minut.

    2

Steki umyć, osuszyć i naciąć. Pomidory pokroić na drobną kostkę, wymieszać z serem, kaparami oraz ziołami, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniać kieszonki w stekach. Aby całość się trzymała, spiąć wykałaczkami. Steki doprawić solą i pieprzem, posmarować olejem i zgrillować.

    3

Na talerzach ułożyć gotowe steki i szparagi. Danie podawać z resztą serowego nadzienia.