Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Nadziewane pieczarki z aioli

Nadziewane pieczarki z aioli

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 569/​2384
    kcal / kJ
  • 9.3 g
    cukru
  • 8.9 g
    białka
  • 35.5 g
    tłuszczu
  • 1
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    569/2384 kcal/kJ, 9.3 g cukru, 8.9 g białka, 35.5 g tłuszczu, 1 WW

Składniki (4 porcje)

Do aioli:

1 szklanka kaszy kuskus K-Classic
1 mały ząbek ząbek czosnku
2 szklanki śmietany, 30% tłuszczu
2 łyżki mleka sojowego
200 g suszonych owoców (rodzynek, moreli, śliwek)
100 ml oleju słonecznikowego K-Classic
1 kieliszek rumu
2 łyżki jogurtu sojowego
1 łyżeczka wegańskiej musztardy
4 jajka
4 łyżki brązowego cukru trzcinowego
trochę soku cytrynowego
1 torebka cukru wanilinowego K-Classic
sól
100 g orzechów
świeżo zmielony pieprz
100 g migdałów K-Classic
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
masło i tarta bułka do formy

Do nadziewanych pieczarek:

4 mrożone filety z soli
16 dużych brązowych lub białych pieczarek
500 g zielonych szparagów
1 mała cukinia
40 g sól
40 g suszonych pomidorów w oleju
4 łyżki soku z cytryny
1 ząbek ząbek czosnku
przyprawa do ryb
100 g wegańskiej śmietany
4 łyżki wina
2 łyżki siekanych ziół (np. tymianek, rozmaryn, oregano)
250 ml wody wymieszane z 2 łyżkami czerwonego octu winnego i 2 łyżkami miodu
mielona papryka
sos biały
sól
2 łyżki koperku
świeżo zmielony pieprz
1 łyżka gęstej śmietany 18%
80 g startego wegańskiego sera
Poza tym: Misa do grillowania

Przygotowanie:

    1

Obrać czosnek, zmiażdżyć, zmielić na puree z mleczkiem sojowym. Cienkim strumieniem dolać olej. Aioli zmieszać z jogurtem i doprawić śmietaną, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

    2

Umyć pieczarki, wykręcić nóżki i posolić pieczarki od wewnątrz. Umyć cukinię, osuszyć, skroić z pomidorami i nóżkami pieczarek w małe kostki. Obrać czosnek i wycisnąć do tej masy.

    3

Cukinię, kostki pieczarek, pomidory i czosnek zmieszać ze śmietaną i ziołami, doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem. Pieczarki napełnić powstałą masą, ułożyć na misie do grillowania, posypać serem i przygotować na rozgrzanym grillu. Pieczarki serwować z aioli.



Komunikat dotyczący rozsyłania fałszywych wiadomości

Szanowni Państwo,

w związku z bezprawnym rozsyłaniem wiadomości zawierających nieprawdziwe  informacje dotyczące możliwości odebrania darmowej karty podarunkowej z limitem 1000 zł na zakupy w sklepach Kaufland oraz...