Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Makaron fusilli tricolore z kawałkami łososia

Makaron fusilli tricolore z kawałkami łososia

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 884/​3701
    kcal / kJ
  • 84 g
    węglo- wodanów
  • 44 g
    białka
  • 39 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    884/3701 kcal/kJ, 84 g węglo- wodanów, 44 g białka, 39 g tłuszczu

Składniki (2 porcje)

200 g makaronu fusilli tricolore K-Favourites
sól
30 g sera Pecorino Romano K-Favourites
150 g wędzonego filetu z łososia norweskiego K-Favourites
300 g brukselki
gałązka tymianku i oregano
1 czerwona cebula
1 łyżka masła
1 łyżka orzechów piniowych
0.5 łyżeczki miodu
20 ml wytrawnego białego wina
50 g śmietany do ubijania, 30% tł.
100 ml bulionu rybnego
2 łyżki pesto z tuńczyka K-Favourites
2 łyżki kaparów
świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

    1

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odsączyć i przelać zimną wodą. Ser Pecorino zetrzeć na tarce o grubych oczkach, łososia pokroić na kawałki 1 cm i wstawić do lodówki.

    2

Brukselkę umyć i podzielić na pojedyncze listki. Zioła umyć, osuszyć, listki porwać na kawałeczki. Cebulę obrać i pokroić w cienkie pióra.

    3

Liście brukselki podsmażyć przez 1-2 minuty na rozpuszczonym maśle, dodać do nich orzechy pinii i zioła, smażyć przez kolejne 2-3 minuty, doprawić solą i miodem, a następnie umieścić w ciepłym miejscu. Pióra cebuli lekko zeszklić na patelni w tłuszczu pozostałym po smażeniu brukselki, podlać winem, dodać śmietanę, wywar rybny i pesto. Całość zagotować i zredukować do 2/3.

    4

Dodać makaron oraz kapary, wszystko przemieszać w sosie, doprawić solą i pieprzem. Makaron przełożyć do głębokich talerzy, posypać orzechami, brukselką i serem. Podawać z kawałkami łososia.