Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Karkówka z grilla z pieprzem i ogórkami małosolnymi
© BeataŚniechowska

Karkówka z grilla z pieprzem i ogórkami małosolnymi

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Składniki (4 porcje)

Marynowana karkówka

4 plastry karkówki K-Stoisko Mięsne
4 łyżki sosu sojowego K-Classic
2 musztardy dijon K-favourite
1 łyżka płynnego miodu K-Stąd Takie Dobre
2 łyżki oliwy K-Bio
1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
1 łyżka kolorowego pieprzu drobno zmielonego
sól

Ogórki małosolne

6 ogórków małosolnych
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kolendry w ziarnach
0.5 czerwonej cebuli
0.5 młotkowanego pieprzu
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno lub lnianego lub oliwy K-Classic

Przygotowanie:

    1

Karkówkę rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa.

    2

Kolorowy pieprz utłuc w moździerzu. W misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, rozprowadzić ją po karkówce i odłożyć na 30 minut.

    3

Plastry karkówki grillować z dwóch stron, aż mięso ładnie się zrumieni.

    4

Ogórki pokroić wzdłuż na pół na plastry, przełożyć do miski, polać olejem. Czosnek pokroić na jak najcieńsze plastry, czerwoną cebulę w piórka, ziarna kolendry lekko podprażyć na patelni. Przygotowane składniki dodać do ogórków, wymieszać.

    5

Ogórki ułożyć na talerzu, posypać młotkowanym pieprzem i koperkiem, podawać do grillowanej karkówki.