kaufland.pl/przepisy
Wegetariański
Grillowane pieczarki z octem balsamicznym i natką pietruszki
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!
Składniki (2 porcje)
Składniki
ok. 300 g | pieczarek |
4 łyżki | sosu sojowego |
2 | ząbki czosnku |
4 łyżki | oleju roślinnego |
1 łyżeczka | miodu |
1 łyżeczka | ziół prowansalskich |
1 łyżeczka | pieprzu cayenne |
sól, pieprz | |
0.5 | posiekanego pęczka natki pietruszki |
Przygotowanie:
- 1
Do wysokiego naczynia przelać sos sojowy, olej, miód, obrane ząbki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz cayenne. Wszystko zmiksować, aż do połączenia składników, doprawić solą i pieprzem.
- 2
Pieczarki oczyścić, można usunąć nóżki, włożyć do marynaty. Następnie nabijać po 5–7 sztuk na patyczki do szaszłyków i grillować z dwóch stron.
- 3
Gotowe pieczarki zsunąć z patyczków na talerz, posypać natką pietruszki.