Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Wegetariański

Grillowane pieczarki z octem balsamicznym i natką pietruszki

błyskawicznie (do 15 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Składniki (2 porcje)

Składniki

ok. 300 g pieczarek
4 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
4 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka pieprzu cayenne
sól, pieprz
0.5 posiekanego pęczka natki pietruszki

Przygotowanie:

    1

Do wysokiego naczynia przelać sos sojowy, olej, miód, obrane ząbki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz cayenne. Wszystko zmiksować, aż do połączenia składników, doprawić solą i pieprzem.

    2

Pieczarki oczyścić, można usunąć nóżki, włożyć do marynaty. Następnie nabijać po 5–7 sztuk na patyczki do szaszłyków i grillować z dwóch stron.

    3

Gotowe pieczarki zsunąć z patyczków na talerz, posypać natką pietruszki.