Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Dwukolorowe makaroniki

Dwukolorowe makaroniki

długo (powyżej 60 minut)
wyrafinowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 43/​180
    kcal / kJ
  • 4.2 g
    cukru
  • 0.8 g
    białka
  • 2.6 g
    tłuszczu
  • 0.5
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    43/180 kcal/kJ, 4.2 g cukru, 0.8 g białka, 2.6 g tłuszczu, 0.5 WW

Składniki (25 kawałków)

80 g cukru pudru + odrobina więcej do posypania
1 białko
sól
60 g mielonych migdałów K-Classic
50 g łagodnej gorzkiej czekolady
50 ml śmietany
1-2 szczypta chili

Przygotowanie:

1

Cukier puder przesiać, ubić białko ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodawać stopniowo cukier. Ostrożnie dodać migdały i wymieszać. Masę bezową przełożyć do stożkowatego woreczka z okrągłym otworem i ułożyć 50 małych piramidek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

2

Bezy piec w rozgrzanym piekarniku w temp.90 °C ok. 30 minut. Czekoladę drobno posiekać, śmietanę zagotować, dodać do niej czekoladę, rozpuścić, dodać do smaku chili, przykryć folią i odstawić do ostygnięcia .

3

Schłodzony krem czekoladowy ubić i nałożyć do worka stożkowatego z małym otworem. 25 połówek makaroników obrócić, na gładkiej stronie nałożyć krem czekoladowy, nałożyć drugą połówkę i lekko przycisnąć. Makaroniki ew. udekorować roztopioną gorzką czekoladą i podawać.



Komunikat dotyczący rozsyłania fałszywych wiadomości

Szanowni Państwo,

w związku z bezprawnym rozsyłaniem wiadomości zawierających nieprawdziwe  informacje dotyczące możliwości odebrania darmowej karty podarunkowej z limitem 1000 zł na zakupy w sklepach Kaufland oraz...