Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Deska wielkanocna

Deska wielkanocna

szybko (do 30 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 17 g
    węglo- wodanów
  • 32 g
    białka
  • 46 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    17 g węglo- wodanów, 32 g białka, 46 g tłuszczu

Składniki (8 porcji)

Składniki na 8 porcji:

4 jajka ugotowane na twardo
0.5 pęczka rzodkiewek
0.5 ogórka sałatkowego
tacki 0.5 truskawek
300 g serka śmietankowego
kilka gałązek ziół (np. bazylia, pietruszka lub szczypiorek)
sól
świeżo zmielony pieprz
słoika 0.5 zielonych pepperoni nadziewanych serkiem K-Favourites
słoika 0.5 czerwonych papryczek nadziewanych serkiem K-Favourites
1 opakowanie zielonych oliwek z migdałami K-Favourites, 100 g
1 opakowanie mozzarelli K-Favourites 125 g
125 g czerwonego sera Cheddar K-Favourites
1 opakowanie szynki K-Favourites, 150 g
1 opakowanie bresaola della Valtellina K-Favourites, 80 g
1 opakowanie Prosciutto Italiano K-Favourites, 100 g
1 opakowanie włoskiej mortadeli K-Favourites, 120 g
80 g fuetu K-Favourites
50 g pikantnych paluszków salami K-Favourites
1 opakowanie chipsów o smaku dojrzałych pomidorów K-Favourites, 150 g

Cenna rada

  • Z Cheddara wyciąć wielkanocne zajączki lub motylki i udekorować nimi wielkanocną deskę.


Przygotowanie:

    1

Jajka obrać i przepołowić. Rzodkiewki, ogórek i truskawki umyć i osuszyć. Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plasterki. Ogórek pokroić obieraczką do warzyw na paski.

    2

Zioła umyć i osuszyć, łodygi usunąć, listki drobno posiekać. Serek śmietankowy wymieszać z ziołami, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do miseczek i wstawić do lodówki.

    3

Antipasti i mozzarellę osączyć. Cheddar pokroić w paski. Szynkę i mortadelę nabić na szpadki w formie harmonijki.

    4

Fuet pokroić na cienkie plasterki, paluszki salami przekroić ukośnie na dwie części.

    5

Na drewnianej desce ułożyć wszystkie składniki w kształt pisanki.Można udekorować świeżymi ziołami i podawać z chipsami i dipem ziołowym.