Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Ciasto wieloowocowe

Ciasto wieloowocowe

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 311/​1300
    kcal / kJ
  • 37 g
    węglo- wodanów
  • 6 g
    białka
  • 15 g
    tłuszczu
  • 3.0
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    311/1300 kcal/kJ, 37 g węglo- wodanów, 6 g białka, 15 g tłuszczu, 3.0 WW

Składniki (20 kawałków)

5 jajek
280 g cukru
1 łyżeczka startej skórki cytryny
250 g margaryny
500 g mąki
1 opakowanie proszku do pieczenia K-Classic
200 ml mleka K-Classic
2 jabłka
250 g śliwek
250 g jeżyn
250 g agrestu
100 g posiekanych migdałów
1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie:

    1

Jajka połączyć z 250 g cukru, startą skórką cytryny i margaryną, całość ubić na pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na zmianę z mlekiem dodawać do piany. Rzadkie ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

    2

Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Śliwki umyć, przekroić i usunąć pestki. Jeżyny i agrest umyć i osuszyć. Tak przygotowane owoce wyłożyć na ciasto. Z wierzchu posypać migdałami i pozostałym cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (z termoobiegiem: 160ºC) przez ok. 35–45 minut. Wystudzić, obsypać cukrem pudrem i podawać.