Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Ciastka o smaku cappuccino i migdałów

Ciastka o smaku cappuccino i migdałów

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 120/​500
    kcal / kJ
  • 11 g
    węglo- wodanów
  • 2.1 g
    białka
  • 8 g
    tłuszczu
  • 0.9
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    120/500 kcal/kJ, 11 g węglo- wodanów, 2.1 g białka, 8 g tłuszczu, 0.9 WW

Składniki (40 kawałków)

150 g posiekanych migdałów
2 żółtka
200 g masła
50 g cukru
370 g mąki
3 łyżki cappuccino w proszku instant
1 łyżeczka kakao w proszku
mąka do podsypania
100 g białej czekolady K-Classic
czekoladowe ozdoby (np. kuleczki, serduszka lub gwiazdki)

Przygotowanie:

    1

Migdały uprażyć.

    2

Połączyć żółtka, masło, cukier, mąkę, cappuccino, kakao i 100 g migdałów, zagnieść na gładkie ciasto i odstawić na ok. 30 minut do schłodzenia.

    3

Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,4 cm, wyciąć koła i układać na blachę wyłożoną papierem. Piec w temp. 180℃ (z termoobiegiem 160℃) ok. 15 minut.

    4

Czekoladę rozpuścić, polać ciasteczka. Z wierzchu obsypać pozostałymi migdałami i udekorować czekoladowymi ozdobami.