Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Chrupiące wrapy paprykowe z grilla

Chrupiące wrapy paprykowe z grilla

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 308/​1289
    kcal / kJ
  • 23.6 g
    cukru
  • 6.2 g
    białka
  • 19.2 g
    tłuszczu
  • 2
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    308/1289 kcal/kJ, 23.6 g cukru, 6.2 g białka, 19.2 g tłuszczu, 2 WW

Składniki (4 porcje)

2 łyżki sezamu
1 dojrzałe awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
świeżo zmielony pieprz
1 czerwonej papryki
1 żółta papryka
60 g rukoli
4 placki typu tortilla
4 łyżeczki wegańskiego octu balsamicznego

Przygotowanie:

1

Sezam zarumienić na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Awokado przepołowić, pestkę usunąć, wybrać miąższ, dodać sok z cytryny i zrobić puree, a następnie doprawić solą i pieprzem.

2

Papryki przepołowić, oczyścić, umyć i pokroić na małą kostkę. Rukolę umyć i porwać na małe kawałki.

3

Tortillę posmarować puree z awokado, nałożyć rukolę i kawałki papryki, posypać sezamem i skropić octem balsamicznym. Placki tortilli zwinąć, w razie konieczności spiąć mit wykałaczkami, grillować przez ok. 5-8 minut z każdej strony, a następnie podawać.