Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Wegański
Zdjęcie przepisu Wegańskie spaghetti carbonara

Wegańskie spaghetti carbonara

szybko (do 30 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 991/​4147
    kcal / kJ
  • 93 g
    węglo- wodanów
  • 27 g
    białka
  • 55 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    991/4147 kcal/kJ, 93 g węglo- wodanów, 27 g białka, 55 g tłuszczu

Składniki (2 porcje)

250 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti bez jajka K-Bio
sól
2 gałązki pietruszki
100 g wędzonego tofu K-take it veggie
1 cebula
4 łyżki oliwy z oliwek
200 ml wegańskiego kremu do gotowania
2 łyżki płatków drożdżowych
czarny pieprz

Przygotowanie:

    1

Makaron spaghetti ugotować w osolonej, wrzącej wodzie, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Następnie makaron przecedzić.

    2

Pietruszkę umyć i osuszyć, strzepując z niej nadmiar wody. Listki drobno posiekać. Tofu odsączyć, a następnie pokroić najpierw w słupki, a potem w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

    3

Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni i smażyć na niej tofu przez ok. 3 minuty, aż stanie się chrupiące. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i krótko podsmażyć. Wlać krem do gotowania i gotować na słabym ogniu przez ok. 2 minuty. Dodać makaron spaghetti, płatki drożdżowe oraz pietruszkę i krótko razem gotować. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z płatkami drożdżowymi.