Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Przerażające ciasto dyniowe

Przerażające ciasto dyniowe

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 574/​2396
    kcal / kJ
  • 72.0 g
    węglo- wodanów
  • 7.3 g
    białka
  • 28.0 g
    tłuszczu
  • 5.9
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    574/2396 kcal/kJ, 72.0 g węglo- wodanów, 7.3 g białka, 28.0 g tłuszczu, 5.9 WW

Składniki (12 kawałków)

400 g dyni
250 g cukru brązowego
175 ml oleju
3 jajka
sól
350 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia K-Classic
1 łyżeczka cynamonu
150 g ciemnej czekolady
150 g orzechów pekana
tłuszcz do natłuszczenia blachy
200 g cukru pudru
3 łyżki mleka K-Classic
4 ślimaki z lukrecji
żelki w kształcie nietoperzy

Przygotowanie:

    1

Dynie obrać, miąższ zetrzeć na tarce. Połączyć z cukrem, olejem, jajkami, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać. Stopniowo razem z cynamonem dodać do pozostałych składników. Czekoladę i orzechy pekan drobno posiekać i dodać do ciasta.

    2

Ciasto przelać do natłuszczonej blaszki (o śr. 26 cm). Piec w piekarniku nagrzanym do 180℃ (z termoobiegiem 160℃) ok. 60 minut, po czym wystudzić.

    3

Cukier puder wymieszać z mlekiem. Zanurzyć w mieszance gotowe ciasto. Lukrecję rozwinąć i ułożyć na wierzchu na wzór pajęczyny. Udekorować nietoperzami i podawać.



Komunikat dot. rozsyłania fałszywych wiadomości

Szanowni Państwo,

w związku z bezprawnym rozsyłaniem wiadomości mailowych i SMS zawierających nieprawdziwe informacje o możliwości otrzymania benefitów (m.in. kart podarunkowych, nagród, kredytów zakupowych) rzekomo oferowanych przez sieć Kaufland, informujemy że...