Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Pieczeń musztardowo-ziołowa z zieloną sałatką

Pieczeń musztardowo-ziołowa z zieloną sałatką

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 439/​1836
    kcal / kJ
  • 8 g
    węglo- wodanów
  • 44 g
    białka
  • 24 g
    tłuszczu
  • 1
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    439/1836 kcal/kJ, 8 g węglo- wodanów, 44 g białka, 24 g tłuszczu, 1 WW

Składniki (4 porcje)

2 ząbki czosnku
3 łyżki delikatnie ostrej musztardy
1 łyżeczka kolorowego pieprzu drobno zmielonego
3 łyżki posiekanych listków tymianku i rozmarynu
800 g pieczeni wołowej
sól morska gruboziarnista
2 łyżki oleju roślinnego
200 g zielonej papryki
0.5 ogórka
0.5 pęczka cebuli dymki
340 g zielonej fasoli ze słoika
2-3 łyżki soku z cytryny
0.5 łyżeczki startej skórki cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek K-Classic, K-Bio lub Exquisit
2 łyżki posiekanej pietruszki
1 szczypta płatków chili
1 łyżka miodu

Przygotowanie:

    1

Czosnek obrać i rozgnieść. Musztardę, pieprz, tymianek, rozmaryn i czosnek dokładnie wymieszać. Mięso osuszyć, posolić. Obsmażyć z każdej strony obsmażyć na rozgrzanym oleju przez około 6 minut, zdjąć z ognia i posmarować mieszanką musztardową. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C (z termoobiegiem: 160°C) przez około 90 minut. Po 30 minutach pieczenia zredukować temperaturę do 160°C (z termoobiegiem: do 140°C).

    2

Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i na rozgrzanym oleju na patelni grillowej smażyć z każdej strony przez około 5–6 minut. Ogórek obrać, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona i pokroić w plasterki. Cebule obrać i pokroić w drobne krążki. Fasolę odcedzić. Wszystkie warzywa połączyć.

    3

Wymieszać sok i startą skórkę cytryny, 2 łyżki oliwy, pietruszkę i chili, doprawić solą i miodem. Powstałym dressingiem polać warzywa. Całość wymieszać, w razie potrzeby doprawić.

    4

Mięso pokroić na cienkie plasterki i podawać z sałatką i pieczonymi ziemniakami.