Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Makaronowe trio – spaghetti, penne i fusilli

Makaronowe trio – spaghetti, penne i fusilli

szybko (do 30 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 695/​2905
    kcal / kJ
  • 71 g
    węglo- wodanów
  • 23 g
    białka
  • 34 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    695/2905 kcal/kJ, 71 g węglo- wodanów, 23 g białka, 34 g tłuszczu

Składniki (4 porcje)

Spaghetti

makaron spaghetti
1 ząbek czosnku
1 czerwona cebula
2 łyżki masła
1 łyżeczka mąki
50 ml bulionu warzywnego
50 ml śmietany
sól
świeżo mielony pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
garść świeżej bazylii

Penne rigate

makaron penne rigate
10 pomidorków koktajlowych
1 cebula dymka (ze szczypiorem)
0.5 papryczki chili
50 g boczku
1 łyżka oliwy z oliwek K-Classic lub K-Bio
0.5 łyżeczki papryki w proszku
50 ml przecieru pomidorowego K-Classic

Fusilli

150 g makaronu fusilli
50 g rukoli
50 g parmezanu
10 migdałów K-Classic
100 g greckiego jogurtu
sok z 0.5 cytryny

Przygotowanie:

    1

Sos do spaghetti: czosnek i cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć przez minutę na patelni na maśle z mąką. Następnie, ciągle mieszając, dodać bulion oraz śmietanę. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Połowę bazylii posiekać, dodać do sosu i wymieszać.

    2

Sos do penne rigate: Pomidorki koktajlowe umyć i przepołowić. Cebulę dymkę pokroić na cienkie krążki, a paprykę chili w kostkę. Boczek pokroić w cienkie paski i zeszklić na patelni na oliwie z oliwek. Doprawić papryką w proszku i dodać pomidorki koktajlowe. Następnie dodać paprykę chili oraz cebulę dymkę i lekko podsmażyć na patelni. Na koniec dodać przecier pomidorowy. Całość wymieszać i zagotować. Redukować sos przez ok. 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem.

    3

Sos do fusilli: Resztę bazylii, rukolę, parmezan i migdały drobno zmiksować. Następnie przełożyć do miski i wymieszać z jogurtem. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

    4

Makarony (spaghetti, penne rigate i fusilli) ugotować każdy osobno al dente, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu, odcedzić. Każdy rodzaj makaronu wymieszać z odpowiednim sosem i podawać.