Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Łosoś w papilotach z warzywami i komosą ryżową
© Beata Śniechowska

Łosoś w papilotach z warzywami i komosą ryżową

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Składniki (2 porcje)

2 filety z łososia (po ok. 150 g)
ok. 50 g komosy ryżowej (można zastąpić kaszą jaglaną lub ryżem)
0.5 małej cukinii
ok. 120 g pomidorków koktajlowych
2 łyżki oliwy K-Bio
1 ząbek czosnku
0.5 pęczka natki pietruszki
0.5 cytryny BIO
0.25 papryczki chili
sól, pieprz

Przygotowanie:

    1

Komosę ryżową ugotować o 3 minuty krócej niż według instrukcji na opakowaniu, odcedzić na sitku, wystudzić.

    2

Cukinię pokroić na bardzo cienkie plasterki, pomidorki koktajlowe na połówki. Czosnek rozgnieść nożem na desce, posolić, drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz chili, skórkę otartą z cytryny, 1 łyżkę soku z cytryny oraz oliwę. Wymieszać.

    3

Piekarnik rozgrzać do 190°C. Rozłożyć dwa arkusze papieru do pieczenia, na środku każdego ułożyć komosę ryżową, łososia natartego czosnkiem z natką i cytryną, przykryć cukinią i pomidorkami. Całość doprawić solą i pieprzem.

    4

Zawinąć papiloty, ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika na 16-20 minut.