Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Kulki mięsne o smaku chili z dipem z sera owczego

Kulki mięsne o smaku chili z dipem z sera owczego

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 77/​323
    kcal / kJ
  • 1 g
    węglo- wodanów
  • 3.9 g
    białka
  • 6.4 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    77/323 kcal/kJ, 1 g węglo- wodanów, 3.9 g białka, 6.4 g tłuszczu

Składniki (40 kawałków)

1 ząbek ząbek czosnku
1 prażonej cebuli
500 g mięsa mielonego
1 żółtko z jajka rozmiaru M
3 łyżki bułki tartej
0.5 łyżeczki płatków chili
sól
świeżo zmielony pieprz
3 łyżki oleju rzepakowego
200 g sera owczego
200 g twarożku kremowego z jogurtem K-Classic
2 łyżki mieszanych, posiekanych ziół (np. pietruszka, tymianek, oregano)
Ponadto: małe, drewniane patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:

    1

Cebulę i czosnek obrać, czosnek rozgnieść, a cebulę drobno pokroić. Mięso mielone, cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą i płatki chili połączyć i dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem.

    2

Z mięsa formować małe kulki i porcjami smażyć na rozgrzanym oleju przez ok. 10 minut.

    3

Ser owczy pokroić w większą kostkę, dodać twarożek i rozetrzeć na puree, doprawić ziołami i pieprzem. Kulki nadziewać na drewniane patyczki i podawać z dipem.