Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Krewetki w kokosowej panierce z mango majo
© BeataŚniechowska

Krewetki w kokosowej panierce z mango majo

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Składniki (2 porcje)

Krewetki

ok. 200 g krewetek(surowych)
1 jajko K-Bio
ok. 40 g mąki pszennej typ 405 K-Classic
ok. 100 g panierki panko lub bułki tartej K-Classic
ok. 50 g wiórków kokosowych K-Classic
0.5 sok z cytryny K-Bio
sól morska K-Classic
świeżo mielony czarny pieprz
olej np. z pestek winogron lub ryżowy

Na mango majo

2 łyżki majonezu K-Classic lub K-Stąd Takie Dobre
2 łyżki puree z mango
sok z 1/2 cytryny
0.5 łyżeczki słodkiej papryki
0.5 łyżeczki kurkumy
sól K-Classic
pieprz
cząstki limonki

Przygotowanie:

    1

Mrożone krewetki rozmrozić, osączyć, opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Świeże krewetki obrać (można zostawić ogonek do dekoracji), oczyścić, umyć i również osuszyć.

    2

Jajko wbić do miseczki, wymieszać. Na jeden płaski talerz wysypać mąkę pszenną, a na drugi panko (lub bułkę tartą) oraz wiórki kokosowe. Krewetki doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Obtoczyć każdą krewetkę najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i panierce panko z wiórkami kokosowymi. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

    3

W miseczce wymieszać majonez z purée mango, sokiem z limonki, słodką papryką i kurkumą. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Krewetki podawać z mango majo i cząstkami limonki.



Wycofanie produktu

Kaufland dla zapewnienia ochrony konsumentom zapobiegawczo wycofuje ze sprzedaży następujący produkt:

SPICE & SOUL

Tarka wielofunkcyjna

EAN 4337185869136

w sprzedaży w sklepach Kaufland od lipca 2020 r.