kaufland.pl/przepisy
Karkówka z grilla z pieprzem i ogórkami małosolnymi
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!
Składniki (4 porcje)
Marynowana karkówka
4 plastry | karkówki K-Stoisko Mięsne |
4 łyżki | sosu sojowego K-Classic |
2 | musztardy dijon K-favourite |
1 łyżka | płynnego miodu K-Stąd Takie Dobre |
2 łyżki | oliwy K-Bio |
1 łyżka | suszonego czosnku niedźwiedziego |
1 łyżka | kolorowego pieprzu drobno zmielonego |
sól |
Ogórki małosolne
6 | ogórków małosolnych |
2 | ząbki czosnku |
1 łyżeczka | kolendry w ziarnach |
0.5 | czerwonej cebuli |
0.5 | młotkowanego pieprzu |
1 łyżka | posiekanego koperku |
1 łyżka | oleju rzepakowego tłoczonego na zimno lub lnianego lub oliwy K-Classic |
Przygotowanie:
- 1
Karkówkę rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa.
- 2
Kolorowy pieprz utłuc w moździerzu. W misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, rozprowadzić ją po karkówce i odłożyć na 30 minut.
- 3
Plastry karkówki grillować z dwóch stron, aż mięso ładnie się zrumieni.
- 4
Ogórki pokroić wzdłuż na pół na plastry, przełożyć do miski, polać olejem. Czosnek pokroić na jak najcieńsze plastry, czerwoną cebulę w piórka, ziarna kolendry lekko podprażyć na patelni. Przygotowane składniki dodać do ogórków, wymieszać.
- 5
Ogórki ułożyć na talerzu, posypać młotkowanym pieprzem i koperkiem, podawać do grillowanej karkówki.