Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Zupa ryżowa z mięsem

Zupa ryżowa z mięsem

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 388.2/​1626.7
    kcal / kJ
  • 47.9 g
    węglo- wodanów
  • 23.4 g
    białka
  • 15.6 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    388.2/1626.7 kcal/kJ, 47.9 g węglo- wodanów, 23.4 g białka, 15.6 g tłuszczu

Składniki (4 porcje)

30 dag wołowiny bez kości
2 marchwie
1 pęczka pietruszka
pół selera korzeniowego
1 puszka pomidorów bez skórki K-Classic
po pół puszki kukurydzy i zielonego groszku K-Classic
10 dag ryżu K-Classic
4 łyżki kwaśnej śmietany K-Classic
3-4 ząbki ząbek czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek K-Classic lub K-Bio
tymianek
mielona papryka
sól
świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

    1

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Marchew, pietruszkę i seler wyszorować, obrać, opłukać, pokroić w niedużą kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, włożyć mięso z cebulą oraz czosnkiem i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Dodać marchew, pietruszkę oraz seler. Smażyć razem 2-3 minuty, mieszając.

    2

Wsypać opłukany i osączony ryż, smażyć razem dalsze 2-3 minuty, mieszając. Następnie wlać 2 litry wrzątku, zamieszać, doprawić tymiankiem, mieloną papryką, solą oraz pieprzem. Gotować na wolnym ogniu 45 minut, aż mięso będzie wystarczająco miękkie.

    3

Dołożyć rozdrobnione pomidory z puszki wraz z zalewą. Wsypać osączoną kukurydzę i zielony groszek. Zupę gotować jeszcze na małym ogniu przez około 10-15 minut. Ponownie doprawić do smaku. Podawać udekorowaną kleksem śmietany i świeżymi ziołami.