Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Zupa marchewkowa z tostami

Zupa marchewkowa z tostami

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 316/​1322
    kcal / kJ
  • 20 g
    węglo- wodanów
  • 4 g
    białka
  • 24 g
    tłuszczu
  • 1
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    316/1322 kcal/kJ, 20 g węglo- wodanów, 4 g białka, 24 g tłuszczu, 1 WW

Składniki (4 porcje)

300 g marchewek
1 cebula
1 por
1 łyżka masła
1 l bulionu warzywnego K-Classic
pęczek pietruszki
4 łyżki oliwy z oliwek K-Classic, K-Bio lub Exquisit
sól
świeżo zmielony pieprz
100 ml śmietany
sok z cytryny
kilka posiekanych listków majeranku
4 kromki chleba tostowego K-Classic

Przygotowanie:

    1

Marchewki obrać i umyć, cebulę obrać, pora wyczyścić i umyć. Marchewki i cebulę pokroić w kostkę, a pora – w krążki.

    2

Masło rozgrzać, dodać warzywa i poddusić. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.

    3

Listki pietruszki umyć, drobno posiekać, połączyć z olejem i razem dobrze wymieszać lub zmiksować, na koniec doprawić solą i pieprzem.

    4

Śmietanę ubić. Zupę zmiksować na krem, po czym dodać śmietanę, sok z cytryny, majeranek, sól i pieprz.

    5

Tosty podpiec i za pomocą foremek wyciąć wielkanocne figurki.

    6

Zupę przelać do głębokich talerzy, z wierzchu ozdobić olejem pietruszkowym i podawać z tostami.



Komunikat dot. rozsyłania fałszywych wiadomości

Szanowni Państwo,

w związku z bezprawnym rozsyłaniem wiadomości mailowych i SMS zawierających nieprawdziwe informacje o możliwości otrzymania benefitów (m.in. kart podarunkowych, nagród, kredytów zakupowych) rzekomo oferowanych przez sieć Kaufland, informujemy że...