Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Zapiekane nachos z dwoma różnymi dipami

Zapiekane nachos z dwoma różnymi dipami

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 480/​2005
    kcal / kJ
  • 35.8 g
    cukru
  • 17.8 g
    białka
  • 27 g
    tłuszczu
  • 3
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    480/2005 kcal/kJ, 35.8 g cukru, 17.8 g białka, 27 g tłuszczu, 3 WW

Składniki (8 porcji)

250 g mieszanego mięsa mielonego
0.5 łyżeczki kminu rzymskiego
1 łyżeczka siekanego oregano
sól
świeżo zmielony pieprz
1 łyżka oleju rzepakowego
1 czerwonej papryki
puszka fasoli czerwonej w zalewie K-Classic
1 opakowanie sól
2 łyżki krojonych w plasterki papryczek jalapeños
100 g startego sera Emmentaler K-Classic
3 cebule ze szczypiorem
śmietany 12% tł. K-Classic
200 g śmietanki kremowej 30% K-Classic
1 czerwonej cebuli
10 pomidorków koktajlowych
5 łyżek słodkiego sosu chili

Przygotowanie:

1

Mięso mielone przez ok. 3 minuty smażyć na ostro na rozgrzanym oleju i doprawić kminem, oregano, solą i pieprzem. Papryki przepołowić, oczyścić, umyć i pokroić na drobną kostkę. Fasolę odsączyć i przepłukać. Nachos wsypać do żaroodpornej formy (ok. 30 x 40 cm).Następnie dodać mięso, paprykę, fasolę, papryczki jalapeños i ser i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C (piekarnik gazowy: poziom 3, piekarnik z termoobiegiem 160°C) przez ok. 15 minut.

2

Aby przygotować sour-creme cebulę ze szczypiorkiem oczyścić, umyć i pokroić w krążki. Następnie dymkę połączyć i wymieszać z kwaśną śmietaną i śmietanką, doprawić solą i pieprzem.

3

Aby przygotować salsę pomidorową obrać cebulę i razem z pomidorkami koktajlowymi pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać sos chili i wymieszać. Nachos podawać z 2 dipami i wedle uznania posypane pietruszką.