Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Waniliowe baranki z twarogiem

Waniliowe baranki z twarogiem

długo (powyżej 60 minut)
wyrafinowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 275/​1151
    kcal / kJ
  • 37.4 g
    węglo- wodanów
  • 7.4 g
    białka
  • 10.6 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    275/1151 kcal/kJ, 37.4 g węglo- wodanów, 7.4 g białka, 10.6 g tłuszczu

Składniki (2 kawałki)

100 g miękkiego masła
175 g brązowego cukru trzcinowego
1 łyżka cukru wanilinowego K-Classic
4 jajka
250 g mąki pszennej typ 405 K-Classic
1 opakowanie budyniu waniliowego K-Classic
1 opakowanie proszku do pieczenia K-Classic
125 ml mleka K-Classic
250 g twarogu sernikowego K-Classic
tłuszcz i bułka tarta do posypania foremek
cukier puder do posypania gotowych baranków

Przygotowanie:

    1

Masło, cukier i cukier waniliowy ubić na puszystą masę. Dodawać po kolei jajka, cały czas mieszając. Wsypać mąkę, budyń waniliowy i proszek do pieczenia, dodać mleko, twaróg, całość wymieszać.

    2

Przelać ciasto do natłuszczonych, posypanych bułką tartą foremek w kształcie baranków (pojemność każdej foremki ok. 1 litr) i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C (piekarnik gazowy: stopień 3, termoobieg 160 °C) przez ok. 50-60 min. na kolor złotobrązowy. Następnie ostrożnie wyciągnąć baranki z foremek i zostawić do schłodzenia na kratce kuchennej. Oprószyć baranki cukrem pudrem i podawać. Własnoręcznie upieczone baranki mogą być również doskonałym prezentem.