Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Tort o smaku cappuccino i marcepanu

Tort o smaku cappuccino i marcepanu

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 464/​1942
    kcal / kJ
  • 38 g
    węglo- wodanów
  • 10.4 g
    białka
  • 30 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    464/1942 kcal/kJ, 38 g węglo- wodanów, 10.4 g białka, 30 g tłuszczu

Składniki (12 kawałków)

Ciasto:

100 g masła
1 opakowanie biszkoptów "kocie języczki"
150 g surowej masy marcepanowej

Warstwa wierzchnia:

70 g wiórków czekoladowych
600 g twarożku śmietankowego
300 g jogurtu naturalnego K-Classic lub K-Bio
5 łyżek rozpuszczalnej kawy cappuccino w proszku
100 g cukru
2 listki żelatyny K-Classic
3 łyżki sosu karmelowego

Przygotowanie:

    1

Masło rozpuścić i schłodzić. Biszkopty rozdrobnić, marcepan zetrzeć, a następnie całość zagnieść z masłem. Powstałe ciasto przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 26 cm), docisnąć do dna i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.

    2

Wymieszać 50 g wiórków czekoladowych z twarożkiem, jogurtem, cappuccino w proszku i cukrem. Listki żelatyny zalać zimną wodą i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wycisnąć, rozpuścić i wymieszać z masą. Krem cappuccino rozsmarować na cieście.

    3

Tort włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie udekorować sosem karmelowym i resztą wiórków czekoladowych.