Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Tort malinowy ze spodem z musli

Tort malinowy ze spodem z musli

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 317/​1325
    kcal / kJ
  • 24 g
    węglo- wodanów
  • 9 g
    białka
  • 21 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    317/1325 kcal/kJ, 24 g węglo- wodanów, 9 g białka, 21 g tłuszczu

Składniki (12 kawałków)

125 g masła
200 g musli, np. z płatkami czekoladowymi i rodzynkami
12 listków żelatyny K-Classic
500 g jogurtu naturalnego, 3,5 %
400 g twarożku śmietankowego
80 g cukru
miąższ 1 laski wanilii
starta skórka 1/2 cytryny
400 g świeżych malin (alternatywnie mrożonych)

Przygotowanie:

    1

Masło rozpuścić w garnku na małym ogniu. Musli rozgnieść w miseczce, dodać do rozpuszczonego masła i dobrze wymieszać.

    2

Spód tortownicy (śr. 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i pokryć go mieszanką musli. Masę docisnąć łyżką i wstawić do lodówki na 30 minut.

    3

W zimnej wodzie namoczyć żelatynę. Jogurt, twarożek, cukier, miąższ wanilii i startą skórkę z cytryny wymieszać w misce na gładką masę.

    4

Żelatynę wycisnąć i na małym ogniu podgrzać w garnku. Do żelatyny dodać najpierw 2 łyżki kremu twarożkowego, a następnie, energicznie mieszając, resztę kremu, po czym cały krem przelać do tortownicy. Tort wstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny.

    5

Przebrać maliny, 300 g zmiksować. Ciasto wyjąć z formy i podawać udekorowane pureé malinowym oraz resztą owoców.