Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Sum w panierce orzechowo-sezamowej

Sum w panierce orzechowo-sezamowej

długo (powyżej 60 minut)
wyrafinowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 529/​2214
    kcal / kJ
  • 12 g
    węglo- wodanów
  • 31 g
    białka
  • 40 g
    tłuszczu
  • 1
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    529/2214 kcal/kJ, 12 g węglo- wodanów, 31 g białka, 40 g tłuszczu, 1 WW

Składniki (4 porcje)

4 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka soku z limonki
3 cukinie
600 g filetów z suma
2 łyżki kremowego masła orzechowego
1 jajko
sól
świeżo zmielony pieprz
3 łyżki sezamu K-Bio
3 łyżki bułki tartej
mielona kolendra
3 łyżki oleju roślinnego

Przygotowanie:

    1

Na dip wymieszać śmietanę z sokiem z limonki, doprawić solą i pieprzem. Cukinie umyć, wyczyścić, usunąć pestki i za pomocą obieraczki pokroić wzdłuż w cienkie paski. Rybę umyć i osuszyć.

    2

Masło orzechowe podgrzać i posmarować rybę. Jajko ubić, doprawić solą i pieprzem.

    3

Na panierkę wymieszać sezam, bułkę tartą i kolendrę. Rybę obtoczyć najpierw w jajku, następnie w panierce i usmażyć z obu stron przez ok. 8 minut na kolor złotobrązowy. Cukinie ugotować w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty.

    4

Cukinie i ryby rozłożyć na talerzach, polać dipem. Danie można podawać z gnocchi z ziołami.



Komunikat dot. rozsyłania fałszywych wiadomości

Szanowni Państwo,

w związku z bezprawnym rozsyłaniem wiadomości mailowych i SMS zawierających nieprawdziwe informacje o możliwości otrzymania benefitów (m.in. kart podarunkowych, nagród, kredytów zakupowych) rzekomo oferowanych przez sieć Kaufland, informujemy że...