Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Roladki wołowe z grzybami

Roladki wołowe z grzybami

długo (powyżej 60 minut)
wyrafinowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 673/​2817
    kcal / kJ
  • 42 g
    węglo- wodanów
  • 51 g
    białka
  • 34 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    673/2817 kcal/kJ, 42 g węglo- wodanów, 51 g białka, 34 g tłuszczu

Składniki (4 porcje)

4 roladki wołowe (po ok. 150 g)
sól
świeżo zmielony pieprz
400 g różnych grzybów (np. pieczarek, kurek, boczniaków)
200 g mięsa mielonego
3-4 łyżki średnio ostrej musztardy K-Classic
2 łyżki posiekanych świeżych ziół (np. pietruszki, szczypiorku, selera itd.)
2 łyżki oleju
1 cebula
500 ml bulionu
1 łyżka przecieru pomidorowego K-Classic
800 g małych ziemniaków
60 g masła
2-3 łyżki ciemnego sosu pieczeniowego
kilka listków majeranku
1-2 łyżki ciemnego sosu balsamicznego

Przygotowanie:

    1

Roladki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać solą i pieprzem. Grzyby wyczyścić, 100 g pokroić w małą kostkę, pozostałe w ćwiartki. Połączyć mięso mielone, drobno pokrojone grzyby, 2 łyżki musztardy i zioła, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Tak powstałym nadzieniem posmarować roladki, ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami lub związać nicią.

    2

Roladki opiec z każdej strony na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa i usmażyć. Wlać bulion, dodać przecier pomidorowy, całość zagotować i dusić pod przykryciem ok. 90 minut.

    3

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach. Odcedzić, wystudzić i obrać. Rozgrzać połowę masła, dodać ziemniaki i majeranek, podsmażyć. Na pozostałym maśle usmażyć resztę grzybów, doprawić solą i pieprzem.

    4

Gotowe roladki wyjąć i odłożyć, a pozostały bulion wymieszać z sosem pieczeniowym, balsamicznym i musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem, chwilę trzymać na ogniu. Tak powstałym sosem polać roladki i grzyby i podawać z ziemniakami.