Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Pieczeń wieprzowa w glazurze

Pieczeń wieprzowa w glazurze

długo (powyżej 60 minut)
wyrafinowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 1015/​4242
    kcal / kJ

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    1015/4242 kcal/kJ

Przygotowanie:

    1

Piekarnik rozgrzać do 200°C. Mięso natrzeć pieprzem, słoninę ponacinać w romby. Pieczeń włożyć do brytfanny słoniną do dołu, wlać 1/2 l wody. Dusić w piekarniku przez ok. pół godziny. Cebulę i włoszczyznę grubo pokroić, rozłożyć dookoła pieczeni. W czasie pieczenia polewać wytworzonym sosem. Po ok. 30 minutach pieczeń obrócić i piec kolejne 30 minut. Miód wymieszać z kminkiem i sosem sojowym. Piekarnik ustawić na 180°C, pieczeń kilkakrotnie smarować glazurą. Po około 30 minutach wyjąć z piekarnika.

    2

Kapustę i cebulę poszatkować. Jabłko umyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w paski i skropić sokiem z cytryny. Kapustę i cebulę blanszować przez 4 minuty w gotującej się osolonej wodzie, następnie odcedzić. Jeszcze ciepłe wymieszać z pozostałymi składnikami. Pieczeń serwować z sałatką i np. z knedlami.