Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Pasta z wędzonego pstrąga z selerem naciowym

Pasta z wędzonego pstrąga z selerem naciowym

błyskawicznie (do 15 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 1091.5/​4573.4
    kcal / kJ
  • 28.5 g
    węglo- wodanów
  • 94.4 g
    białka
  • 61.9 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    1091.5/4573.4 kcal/kJ, 28.5 g węglo- wodanów, 94.4 g białka, 61.9 g tłuszczu

Składniki (6 porcji)

25 dag filetów z wędzonego pstrąga
10 dag serka twarogowego K-Classic
5 dag sera Gouda K-Classic
3-4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego K-Classic
1-2 ząbki ząbek czosnku
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego K-Classic
2 łyżki posiekanego koperku
mielona papryka
sól
świeżo zmielony pieprz
1 seler naciowy

Przygotowanie:

    1

Filety utrzeć na krem z dodatkiem serka, startego na tarce żółtego sera, jogurtu, soku cytrynowego oraz koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mieloną papryką, solą oraz pieprzem.

    2

Pastę wymieszać z koperkiem, przełożyć do zamykanego pojemnika, schłodzić.

    3

Seler naciowy umyć, oczyścić, podzielić na łodygi. Łodygi selera zawinąć w wilgotną ściereczkę, włożyć do plastikowej torby, schłodzić razem z pastą.