Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
kaufland.pl/przepisy
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_1010/std.lang.all/70/28/Asset_1617028.jpg

Naleśniki z kiszoną kapustą i pieczarkami

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 514.2/​2154.5
    kcal / kJ

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    514.2/2154.5 kcal/kJ

Przygotowanie:

1

Mąkę zmiksować z mlekiem i jajkami na gładkie ciasto. Pod koniec dodać olej oraz szczyptę majeranku i soli. Ciasto odstawić do napęcznienia na 30 minut.

2

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oleju razem z pokrojonymi na plasterki pieczarkami. Dodać pokrojoną drobno kiszoną kapustę, grzyby namoczone w szklance wody, liść laurowy, ziele angielskie i czarny pieprz. Dusić kapustę na małym ogniu przez 10 minut.

3

Odstawić do ostudzenia, wyjąć liść laurowy i ziele angielskie oraz grzyby. Dodać rozkłócone jajka, posiekane grzyby, wymieszać. Ciasto naleśnikowe zamieszać, jeżeli trzeba dolać trochę wody.

4

Na natłuszczonej patelni usmażyć naleśniki. Posmarować je farszem, zwinąć w rulony. Pokroić ukośnie na kawałki. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiec na rumiano w 180 stopniach.