Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Krewetki w maśle o smaku granatu z kaszą jaglaną

Krewetki w maśle o smaku granatu z kaszą jaglaną

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 478/​2007
    kcal / kJ
  • 44.6 g
    cukru
  • 25.8 g
    białka
  • 20.6 g
    tłuszczu
  • 3.5
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    478/2007 kcal/kJ, 44.6 g cukru, 25.8 g białka, 20.6 g tłuszczu, 3.5 WW

Składniki (4 porcje)

1 pomarańcza
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
2 szalotki
1 granat
0.5 l bulionu warzywnego z kostki K-Classic
200 g kaszy jaglanej
2 łyżki oliwy z oliwek K-Classic lub K-Bio
8 dużych krewetek
1 łyżka sól
laska wanilii
100 g śmietany 18% K-Classic
sól
świeżo zmielony pieprz
natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

1

Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki, oczyścić. Papryki umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Z ziaren granatu wycisnąć sok. Bulion zagotować, a następnie dodać do niego kaszę jaglaną. Całość gotować pod przykryciem przez ok. 20-25 miut. Papryki i szalotki poddusić na rozgrzanej oliwie.

2

Krewetki umyć i osuszyć. Podgrzać masło z ziarenkami wanilii. Dodać krewetki i smażyć ok. 5 minut. Kasze jaglaną wymieszać z podduszonymi paprykami i szalotkami, dodać śmietanę i przyprawić solą i pieprzem.

3

Krewetki, ułożone na talerzu, polać sokiem z granatu, a wierzch udekorować pestkami owocu. Obok wyłożyć kaszę jaglaną wraz z pomarańczą. Danie podawać udekorowane natką pietruszki.