Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Involtini z kurczaka z purée z zielonego groszku

Involtini z kurczaka z purée z zielonego groszku

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 726/​3034
    kcal / kJ
  • 20 g
    węglo- wodanów
  • 76 g
    białka
  • 36 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    726/3034 kcal/kJ, 20 g węglo- wodanów, 76 g białka, 36 g tłuszczu

Składniki (2 porcje)

2 filety z piersi kurczaka, każdy po ok. 230 g
sól
świeżo zmielony pieprz
150 g krewetek
80 g serka twarogowego 65 % tł. K-Classic
1 łyżka posiekanej pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek z czosnkiem
200 ml bulionu warzywnego z kostki K-Classic
100 ml śmietany
100 ml śmietanki kremowej 30% K-Classic
1 łyżeczka zielonego pieprzu marynowanego
300 g zielonego groszku mrożonego
świeżo starta gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

    1

Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć i przepołowić w poprzek.

    2

Kawałki mięsa owinąć folią i rozbić tłuczkiem od środka na zewnątrz. Przyprawić solą i pieprzem. Krewetki i serek śmietankowy umieścić w misce, grubo zmiksować mikserem z końcówką do purée, przyprawić solą i pieprzem. Dodać pietruszkę, delikatnie wymieszać. Mieszankę rozsmarować na mięsie. Mięso zrolować i spiąć wykałaczkami.

    3

Oliwę rozgrzać na patelni, smażyć na niej involtini z każdej strony 8-10 min. Zalać 150 ml bulionu warzywnego, dodać 50 ml śmietany i zielony pieprz, delikatnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 5-6 min.

    4

Involtini obracać w sosie. W tym czasie zielony groszek gotować 4 min w pozostałym bulionie wraz ze śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, grubo zmiksować mikserem z końcówką do purée. Involtini podawać z sosem i puree z groszku.