Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Wegetariański
Zdjęcie przepisu Grillowane tofu w sosie sojowym
© BeataŚniechowska

Grillowane tofu w sosie sojowym

długo (powyżej 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Składniki (3 porcje)

Składniki

400 g tofu K-take it veggie

Marynata

60 ml sosu sojowego K-Classic
0.5 łyżki jasnej pasty miso
3 łyżki oliwy K-Bio
2 posiekane ząbki czosnku K-Bio
2 posiekane dymki (biała oraz zielona część) + odrobina do dekoracji
1 posiekana papryczka chili
2 cm startego imbiru
0.5 łyżki syropu z agawy lub miodu
1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

    1

Do miseczki przełożyć wszystkie składniki marynaty, wymieszać.

    2

Tofu pokroić w paski lub kostkę. Włożyć do marynaty, odstawić na 12 godzin do lodówki.

    3

Nabić na patyczki lub większe plastry grillować, układając bezpośrednio na rozgrzanym grillu.

    4

Zrumienione tofu przełożyć na talerz, polać resztą marynaty, posypać posiekaną dymką.