Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Grillowane roladki z mięsa mielonego z sosem pomidorowym

Grillowane roladki z mięsa mielonego z sosem pomidorowym

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 149/​623
    kcal / kJ
  • 6.3 g
    węglo- wodanów
  • 9.7 g
    białka
  • 9.3 g
    tłuszczu
  • 0.5
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    149/623 kcal/kJ, 6.3 g węglo- wodanów, 9.7 g białka, 9.3 g tłuszczu, 0.5 WW

Składniki (12 kawałków)

1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek K-Classic lub K-Bio
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego K-Classic
400 g przecieru pomidorowego K-Classic
50 g śmietany 18% K-Classic
1 łyzka posiekanych ziół (np. bazylia, pietruszka, szczypiorek)
cukier
sól
świeżo zmielony pieprz
1 marchew
1 puszka kukurydzy K-Classic lub K-Bio
500 g mieszanego mięsa mielonego
1 jajko, rozmiar M
3 łyżki bułki tartej
łagodnej 1 łyżeczka musztardy stołowej K-Classic
łagodna papryka w proszku

Cenna rada

  • Do tego dania doskonale smakują podpieczone na grillu kromki chleba, które można maczać w sosie.


Przygotowanie:

    1

Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek zgnieść, oba składniki podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i podsmażyć. Wlać passatę pomidorową, zagotować, zagęścić śmietaną, przyprawić ziołami.

    2

Sos pomidorowy przyprawić delikatnie cukrem, solą i pieprzem i wlać do naczynia żaroodpornego.

    3

Marchewkę obrać, umyć i drobno zetrzeć. Kukurydzę dobrze osączyć. Mięso mielone zagnieść z jajkiem, bułką tartą, musztardą i resztą koncentratu pomidorowego. Przyprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Z masy uformować 12 roladek i grillować ok. 10-15 minut.

    4

Naczynie z ciepłym sosem trzymać na brzegu grilla, sos podawać do roladek.