Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Wegetariański
Zdjęcie przepisu Grillowane kolorowe papryki i cukinie z gorgonzolą
© BeataŚniechowska

Grillowane kolorowe papryki i cukinie z gorgonzolą

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Składniki (2 porcje)

Składniki

3 kolorowe papryki
1 cukinia
80 g gorgonzoli K-Favourites
ok. 30 g migdałów K-Classic
garść rukoli

Marynata do warzyw

4 łyżki oliwy K-Bio
2 łyżki octu balsamicznego K-Classic
2 gałązki rozmarynu
1 ząbek czosnku
1 łyżka płynnego miodu K-Stąd Takie Dobre
opcjonalnie 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
sól morska
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

    1

Migdały grubo posiekać, uprażyć na suchej patelni, posolić do smaku, odłożyć na później.

    2

Z papryk usunąć gniazda nasienne, każdą pokroić na ok. 4-6 kawałków. Cukinię pokroić w plastry.

    3

Do dużej miski wlać oliwę, ocet balsamiczny, miód, posiekane gałązki rozmarynu, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, nasiona kopru włoskiego. Składniki marynaty wymieszać. Warzywa, doprawić solą oraz pieprzem, przełożyć do marynaty i odłożyć na ok. 30 minut.

    4

Na rozgrzanym grillu grillować papryki i cukinie (pozostałą w misce marynatę odłożyć na później).

    5

Na półmisku rozłożyć rukolę oraz ciepłe warzywa. Gorgonzolę rwać na mniejsze kawałki i układać na warzywach, polać pozostałą marynatą i posypać posiekanymi migdałami.



Komunikat dot. rozsyłania fałszywych wiadomości

Szanowni Państwo,

w związku z bezprawnym rozsyłaniem wiadomości mailowych i SMS zawierających nieprawdziwe informacje o możliwości otrzymania benefitów (m.in. kart podarunkowych, nagród, kredytów zakupowych) rzekomo oferowanych przez sieć Kaufland, informujemy że...