Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Fondue waniliowo-kokosowe z owocami egzotycznymi

Fondue waniliowo-kokosowe z owocami egzotycznymi

szybko (do 30 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 426/​1778
    kcal / kJ
  • 46.9 g
    węglo- wodanów
  • 4.3 g
    białka
  • 23.6 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    426/1778 kcal/kJ, 46.9 g węglo- wodanów, 4.3 g białka, 23.6 g tłuszczu

Składniki (6 porcji)

50 g wiórków kokosowych K-Classic
300 g białej czekolady K-Classic
100 ml mleczka kokosowego K-Bio
wanilia z jednej laski
0.5 ananasa
1 dojrzałe mango
100 g miechunki (physalis)
2 kiwi
Poza tym: widelce i garnek do fondue

Cenna rada

  • Dla fanów orzechów: wiórki kokosowe można zastąpić 80 g mieszanki siekanych orzechów.


Przygotowanie:

    1

Wiórki kokosowe uprażyć na patelni teflonowej i odłożyć. Czekoladę grubo posiekać, mleczko kokosowe zagotować i na słabym ogniu rozpuścić w nim czekoladę, ciągle mieszając. Dodać wanilię, a następnie krem czekoladowo-kokosowy podgrzewać w garnku do fondue.

    2

Ananas obrać, pokroić w ćwiartki i usunąć rdzeń. Mango obrać, miąższ pokroić w słupki, kiwi obrać i razem z ananasem i mango pokroić w kostkę. Miechunkę oczyścić, umyć i osuszyć.

    3

Owoce nabijać na widelce do fondue i zanurzać w kremie czekoladowo-kokosowym, dekorować prażonymi wiórkami kokosowymi.