kaufland.pl/przepisy

Flądra w szparagach
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!
Wartości odżywcze:
(Na jedną porcję)-
491/2052kcal / kJ
-
10 gwęglo- wodanów
-
65 gbiałka
-
22 gtłuszczu
Wartości odżywcze:
(Na jedną porcję)-
491/2052 kcal/kJ,
10 g węglo- wodanów,
65 g białka,
22 g tłuszczu
Przygotowanie:
- 1
Piekarnik rozgrzać do 200°C. Rybę rozmrozić, umyć i osuszyć. Szparagi umyć, obrać dolną część. Folię aluminiową (kawałki wielkości 25 x 30 cm) posmarować masłem, położyć na nią filety, skropić sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyć szparagi. Posypać przyprawą, polać winem. Folię zawinąć, położyć na blaszce i wstawić do piekarnika. Piec ok. 25 minut. Przygotować sos: do garnka wlać 250 ml wody, wsypać sos, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować na bardzo małym ogniu przez ½ minuty. Dodać koperek i śmietanę.
- 2
Rybę serwować polaną sosem. Można podawać z ziemniakami w mundurkach lub z ryżem.