Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Flądra w szparagach

Flądra w szparagach

zajmuje trochę czasu (do 60 minut)
nieskomplikowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 491/​2052
    kcal / kJ
  • 10 g
    węglo- wodanów
  • 65 g
    białka
  • 22 g
    tłuszczu

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    491/2052 kcal/kJ, 10 g węglo- wodanów, 65 g białka, 22 g tłuszczu

Przygotowanie:

    1

Piekarnik rozgrzać do 200°C. Rybę rozmrozić, umyć i osuszyć. Szparagi umyć, obrać dolną część. Folię aluminiową (kawałki wielkości 25 x 30 cm) posmarować masłem, położyć na nią filety, skropić sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyć szparagi. Posypać przyprawą, polać winem. Folię zawinąć, położyć na blaszce i wstawić do piekarnika. Piec ok. 25 minut. Przygotować sos: do garnka wlać 250 ml wody, wsypać sos, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować na bardzo małym ogniu przez ½ minuty. Dodać koperek i śmietanę.

    2

Rybę serwować polaną sosem. Można podawać z ziemniakami w mundurkach lub z ryżem.