Trwa wczytywanie danych

Trwa przesyłanie danych.
To nie Twój sklep?
Zmień
Twój sklep Kaufland

Dotychczas wybrane sklepy
kaufland.pl/przepisy
Zdjęcie przepisu Faszerowane dynie na Halloween

Faszerowane dynie na Halloween

długo (powyżej 60 minut)
wyrafinowany
Zeskanuj kod QR, a przejdziesz do strony tego przepisu na swoim smartfonie lub na tablecie.. Wtedy za pomocą jednego kliknięcia dodasz wszystkie składniki do swojej listy zakupów!

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
  • 390/​1643
    kcal / kJ
  • 67 g
    cukru
  • 33 g
    białka
  • 27 g
    tłuszczu
  • 5.5
    WW

Wartości odżywcze:

(Na jedną porcję)
    390/1643 kcal/kJ, 67 g cukru, 33 g białka, 27 g tłuszczu, 5.5 WW

Składniki (6 porcji)

1 opakowanie mięsa mielonego
6 małych dyni hokkaido
zielonej fasoli szparagowej
2 słoiki żółtej fasolki szparagowej
1 puszka czerwonej fasoli kidney
1 opakowanie nauturalnego serka śmietankowego
0,5 opakowania podłużnych mini bułek
800 g białej fasoli z włoszczyzną
3-4 łyżki bulionu z kostki K-Classic
2 łyżki oleju słonecznikowego K-Classic
mała 1 prażonej cebuli
1 ząbek czosnku
80 g koncentratu pomidorowego K-Classic
świeżo zmielony świeżo zmielony pieprz
jodowana sól

Cenna rada

  • Jeżeli została jeszcze resztka mieszanki warzywno-mięsnej, podgrzej ją i podaj na talerzu obok dyni.


Przygotowanie:

    1

Dynie umyć, wierzchołki odciąć. Dolną część dyni można równo przyciąć, aby dynie stabilnie stały.

    2

Wydrążyć dynie, zostawiając krawędź o szerokości ok. 2 cm. Miąższ pokroić w kostkę.

    3

Osączyć fasolki i fasolę. Obrać cebulę i czosnek, cebulę pokroić w kostkę, czosnek zgnieść.

    4

Mięso mielone podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebulę, czosnek i pokrojoną dynię, wymieszać i chwilę smażyć. Dodać koncentrat pomidorowy, wszystko razem podsmażyć.

    5

Serek śmietankowy wymieszać z bulionem i 300 ml wody, zalać tym mieszankę warzywno-mięsną i zagotować. Dodać fasolki i fasolę, krótko podgotować, całość przyprawić solą i pieprzem.

    6

Dynie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i napełnić nadzieniem z mięsa mielonego i dodatków. Zamknąć odciętymi wierzchołkami. Piec w piekarniku o temperaturze 180 °C (termoobieg: 160 °C) przez 50-60 min.

    7

Minibułeczki umieścić na 7- 10 min. w piekarniku (obok dyni), odpiec na chrupko i podawać z faszerowanymi dyniami.



Ankieta

Szanowni Państwo,

mając na uwadze zadowolenie naszych Klientów, chcielibyśmy się dowiedzieć, czy podczas zakupów w naszych sklepach byliby Państwo zainteresowani aplikacją, która pokieruje Państwa do konkretnej kategorii produktów?